DAG EEN 2012: Benvenuto al Podere Cerale


De uitnodiging mee te gaan op vakantie naar Italië om olijven plukken bij Joep Otten en Jan Pieter Rondeltap op hun boerenhoeve Podere Cerale in de provincie Pisa, midden in het Colline Metallifere gebied kwam als geroepen. De gedachte aan deze mooie streek, geweldige locatie, lieve mensen en heerlijk eten in het vooruitzicht, deden mij uitroepen: "Ah, heerlijk, vakantie!" Een correctie volgde al snel: "Uh, je gaat olijven plukken hoor, vergeet die vakantie dus maar" 
Na een vlotte vlucht en enig oponthoud bij de bagage-afhandeling op vliegveld Pisa, rijden we met een stralende zonsondergang richting Podere Cerale, de Toscaanse boerenhoeve. Het was te donker om ook maar iets van de omgeving te kunnen zien. Des te indrukwekkender de aankomst op het terrein. Een gigantisch flonkerende sterrenhemel lag als een koepel over de donkere hoeve. Starend in de duisternis, vallen in een seconde alle dagelijkse beslommeringen van je schouders. Meer tijd om mij te verdrinken in nietig voelen is er niet. Geklater van borden, gelach en een knorrende maag trekken ons naar binnen. 

Jan Pieter trakteerde ons op een hartverwarmende ras echte Italiaanse maaltijd. Ik had nog ergens onderweg laten vallen dat ik op de Low Carb toer was. Toen viel er dus even een stilte in het vliegtuig. Tja, Low Carb en Italië, dat gaat toch niet.............
's avonds togen wij naar onze bedden. Inderdaad, togen. Honderden jaren geschiedenis buigen zich veilig over ons heen. Dikke muren, gewelfde plafonds, glimmende rode plavuizen vloeren en een lange statige trap naar onze slaapvertrekken. Laat het maar waaien en stormen, wij zullen ons de komende week vast veilig voelen in dit stoere gebouw.


re
cept 
FILETTO DI POLLO
con semi di papavero
Sedano con salsa di gorgonzola e
parmigiano

 INGREDIËNTEN
BEREIDING


Reacties