MIRTO BESSEN

                  MIRTO                         MIRTO OP ALCOHOL                          OLIJVEN                        OLIJVEN KLAAR VOOR PEKEL
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met het verwerken van wat Mirto bessen en de olijven die ik uit Italië had mee genomen van de olijfpluk. (zie blog) In mijn keuken heb ik nooit potten genoeg voor deze bezigheden, dus maar even snel langs de Action gegaan voor weckpotten.
De Mirto bessen liggen nu al twee dagen te wachten en mijn hele keuken ruikt heerlijk zoet kruidig naar de zwarte besjes.

MIRTO LIKEUR (MIRTO ROSSO)
Witte Mirto maak je van de bloemetjes die je in het voorjaar en zomer kunt plukken

1 lt water
1 lt alcohol
600 gr. mirto bessen
600 gr.suiker 

Was de bessen goed schoon. Je hoeft blaadjes niet te verwijderen, deze geven namelijk ook smaak af ( zijn erg lekker om mee te koken)
Doe de mirte bessen in een weckfles of grote glazenpot met pure alcohol. Laat de bessen ten minste 40 dagen op een koele, donkere plaats rusten, af en toe mag je met een schone lepel roeren.
Na 40 dagen zeef je de bessen er uit. Niet weggooien! Je kunt ze gebruiken voor sauzen of om te drogen.
Kook het water en voeg de suiker toe. Laat de siroop afkoelen.
Meng suikersiroop en mirto alcohol goed door en bottel ze in een mooie fles. Laat ze minstens een maand rusten.
Cin Cin