EITJE!

Eitje....
Gepocheerde eitjes zijn een verrukking, daar hoef ik geen bewijs voor te presenteren, maar daarover a.s vrijdag. Vanochtend heb ik een andere favo gemaakt, Raviolone all’uovo. Eigenlijk super eenvoudig om te bereiden en een feest op je bord. Neem mooie borden om dit goddelijke gerecht te serveren.


Giet over de borden een mooie slinger Salie boter** en een paar korrels zee zout. Zet alvast een pan water op om de pasta in te koken.

Recept
VERS PASTA DEEG
Voor plm. 8 personen:
400 farina di grano tenero "00"
100 Semola
4 eieren
Beetje water indien nodig.

Geen zout!!!!

Kijk hier voor bereiding van de pasta.

Iets waar je de pasta over kunt hangen om te drogen, bijvoorbeeld een stoelleuning of opgehangen stok.
Rol twee mooie plakken pastadeeg door de pasta maker. Leg ze op het met bloem bestoven aanrecht, en zet een kopje koud water klaar. Op een lap pastadeeg leg je voorzichtig de eidooiers, goed uit elkaar.


Zorg er voor dat je geen wit knoeit om het eigeel heen. Eiwit plakt het deeg namelijk NIET aan elkaar. Gebruik hiervoor water dat je voorzichtig met je vinger om het eigeel heen strijkt. Handen goed afdrogen en nu de 2e lap pastadeeg over de eidooiers heen leggen. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk het lucht tussen de twee lappen bij het eigeel wegwrijft.


Steek ruim om het ei geel met je metalen vormpjes rondjes uit. Druk de pasta randjes nogmaals goed op elkaar, anders lopen ze leeg in het kokende water.

Als het water goed kookt, schuif je met een schuimspaan de Ravioli’s een voor een het water in. Na twee minuten zijn ze klaar. Het eigeel moet nog zacht zijn! Leg de ravioli’s die je goed hebt laten uitlekken, midden op de borden


Direct serveren.


Smakelijk eten!

Recept
SALIE BOTER
Roomboter
Verse Salie
Grof zeezout

Smelt de roomboter, voeg de salie toe. Dek de pan af, vuur uit en een nacht laten staan. De volgende ochtend verhit je het weer, zeef je het en laat het afkoelen. Dan doe je het goedje in kleine plastic bekertjes en bewaar dit in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraadje.

Reacties