WILDCONSOMMEE & DOPERWTJES

Wildsoep met doperwtjes tapenade crostini
Ik kan er niet vanaf blijven, wild. Het afgelopen seizoen zijn er in mijn keuken vele kilo's over het aanrecht gegaan en in de pan en oven beland. Iedere keer dat er vlees over was, of er uitgebeend moest worden, ging dat netjes in de vriezer en trok ik er ieder week-end fond van. Afgelopen weekend puilde de vriezer een beetje te erg uit, de deur ging amper meer dicht. Dus: alles in de pan, laag vuurtje aan en sudderen. 
Wat er in zit? Haas, ree, wildzwijn, gans, hert, venkel, wortel, selderij, paprika, laurier, jeneverbes, veenbes, mirtobessen (het residu van de mirtolikeur trekkerij) Rode ui en nog veel meer.
Straks als hij klaar is, gooi ik er nog wat zilveruitjes bij en dan.....lepelen maar!
Oh ja, de doperwtjes natuurlijk, daar doe ik het volgende mee:

DOPERWTJES TAPENADE
Neem diepvries doperwtjes en blancheer die in goed kokend water voor een minuut of 5. Dan pureer je ze met staafmixer of keukenmachine en doet er een heel klein scheutje olijfolie, zeezout en peper bij. Je kunt ook een grotere hoeveelheid maken en die vries je dan in kleine zakjes geportioneerd in.

Neem een toastje, of bak een paar sneetjes oud brood knapperig in de oven en besmeer die netjes met de tapenade.
Schenk de wild bouillon in een mooi diep soep bord, doperwtjes toastje er boven op en smullen maar.