ASPERGES

l

Afgelopen week kreeg ik een goddelijk kado van Annemie de Rooy, een van de vaste gasten tijdens mijn vrijdagse MEE ETEN MET CARO. Een kilo vers gestoken (en geschilde) Grubbevorstse asperges met de mededeling: " Voor jezelf" 

Ik ben zielsgelukkig. Iedereen mag het weten! Niet alleen omdat het al zo mooi weer is geworden, maar vooral omdat de aspergetijd is aangebroken. Vroeger hield ik al van asperges en slobberde ik ze in hoog tempo van mijn bordje. Kilo's kon ik weg werken. Het zal wel het half Limburgse bloed zijn dat door mijn aderen stroomt. Tegenwoordig verdwijnen ze met kilo's in mijn oven en genieten anderen er net zo van aan mijn keukentafel. Geloof mij en probeer het ook. Asperges uit de oven zijn echt vele malen lekkerder dan de gekookte versies uit de pan. 
Alle smaak zit er nog aan en het kost echt geen enkele moeite ze klaar te maken. Het zoete van de asperge komt mooi tot contrast met extra vergine olijfolie en grof zee zout. Uiteraard zijn een scharrel eitje, gepocheerd of niet, een lapje wilde zalm of rauwe ham en een Opperdoes aardappeltje zie blog Marie Louise Schipper: http://www.marielouiseschipper.nl/?p=90 er reuze lekker bij. Toch ga ik voor solo. Een berg asperges en verder niets. Laat mij maar slobberen, ik kan werkelijk kilo's aan.


Recept
ASPERGES
Voor plm. 6 personen:

24 Dikke asperges
Vergine olijfolie
Grof Zeezout
staartje witte wijn

Schil de asperges mooi schoon. Niet te dik schillen, dat is zonde. Haal de onderkanten er vooral NIET af!!!! dat doe je op het bord, zo blijft slle sap er in. Leg ze op een bakblik. Schenk er een heel klein scheutje olijfolie over de kopjes en plaats in het midden van de oven. Laat voor 30/40 minuten op 170 graden aangaren. De kopjes worden goud geelbruin. Haal uit de oven, leg op een bord en bestrooi met grof zee zout.

Smakelijk eten!

Reacties