KAAS met PORTIk ben een mazzelaar! Als lekkerbek ben ik gezegend met de leukste boerenvrienden die je je maar kunt bedenken. Een zo'n stel hard werkende, plezier in hun werk hebbende vrienden zijn Anita en Mark van Alderwegen inclussief hun toffe kinderen en gehele vee stapel (dat zijn er nog al wat)
Vandaag hadden we een fotoshoot voor het komende KERSTDINER IN DE STAL op 13 december. Hup een tafel in de stal midden tussen de nieuwsschierige schapen. Tafeltje dekken, flessen wijn er op en wachten maar. De schapen dronken nog net niet de wijn op en met het antieke servies van het Snuffelhuis wisten ze ook wel raad.Het was een hele beleving! 
Uiteraard kan ik het niet laten weer wat speciaal lekkers uit hun winkel mee te nemen. Dit keer een hele Roodflora Overjarige schapenkaas. Eenmaal in mijn handen wist ik precies wat ik er mee ging doen.KAAS MET PORT
Feestelijke lekkernij

Ingredienten

1 Harde, of half harde hele kaas
! fles port of marsalawijn

Maak een appelboor warm en boor een gat in de kaas. LET OP! Het gat mag niet door de hele kaas heen gaan, de onderkant moet absoluut dicht blijven. Maak een draaiende beweging, zodat de korst niet barst. Maak het gat eventueel groter met een vlijm scherp mesje.

Ontsmet de hals van de fles goed. Was hem met gewoon afwasmiddel en laat hen goed drogen. Hij gaat in het gat in de kaas, dus schimmels kunnen makkelijk ontstaan. Haal de dop van de fles. Veeg de hals schoon. 

Zet de fles neer en keer de kaas op de kop en plaats deze over het gat.
Keer het geheel om en plaats op een bord.
SCHAPENKOP met MARSALA
Binnenkort dus op het menu bij CARO KOOKT, kom je ook proeven?

Boerderij de Schapenstreek
http://www.schapenstreek.nl

Reacties