RAVIOLI & RICOTTA, twee geliefden

Vanmiddag heb ik gasten voor een workshop. We gaan aan de slag met verse pasta maken, uiteraard ook Ravioli! Voor de vulling van de Ravioli heb ik Ricotta nodig. Dit is zelf heel makkelijk te maken.

Eerst maken we het pasta deeg. Terwijl dit in de koelkast rust, maken we de ricotta. Terwijl de ricotta uitlekt, draaien we de pasta en zodra we de vulling nodig hebben is de ricotta klaar.
Twee vliegen in een klap dus!


Recept
VERS PASTA DEEG
Voor plm. 4 personen:
200 farina di grano tenero "00"
50 Semola
2 eieren

beetje water indien nodig.Wil je met de machine mengen: Gewoon alles in de kom, meng tot je een grof broodkruimel-achtig deeg krijgt. Sommige keuken machines kunnen het mengen tot een grove bal, andere machines trekken dit niet en dan meng je vanaf de broodkruimel dikte verder met de hand. Goed doorkneden, in porties verdelen, plastik folie er om, in koelkast laten rusten.

Ondertussen maak je:

Recept
RICOTTA
Voor 180 gram
500 ml volle melk
250 ml karnemelk
1 pannetje
1 vergiet
1 schone theedoek ( liefst oude beetje dunne theedoek die makkelijk doorlaat.
Doe melk en karnemelk in een pan en verwarm op middelmatig vuur. Je ziet dat de melk gaat scheiden in stremsel en wei. Zet het vuur uit en laat het goedje zonder te roeren rusten en afkoelen. Hierna leg je het over in de vergiet met theedoek en laat je het een halfuurtje uitlekken.  

Vanavond maak ik het verhaal af.
Reacties