TRUFFEL PASTA

Momenteel heb ik veel verse truffel in huis, dit in verband met het opleiden van onze pup als truffelhond.

De Pasta die ik hiervoor in gedachte heb is Tagliatelle, die lekker veel smaak kan opnemen. Wil je hem zelf maken, kijk hier. Voor de truffelboter heb je even tijd nodig, maar uiteraard kun je hem ook van te voren maken, zoals ik altijd doe. Heb je hem niet van te voren gemaakt, neem dan een uurtje of twee de tijd, om de smaak zo intens mogelijk te krijgen.

Alla, aan de slag!

Recept
TRUFFEL-BOTER
1 pakje Roomboter
flinke scheut olijfolie
1 verse truffel
snuf grof zeezout

Smelt de roomboter op een middelmatig vuur en voeg zodra het begint te smelten de gekneusde en verbrokkelde truffel  toe. 

in dit voorbeeld zie je munt en salie die ik in de boter heb gedaan.
Dek de pan af, doe het vuur uit en schommel de pan even een paar keer gelijkmatige heen en weer. Zet op het fornuis en laat hem afgesloten een nacht staan. De volgende ochtend zet je hem weer op, op een laag vuurtje totdat alles smelt. 

truffelboter niet zeven!
Giet het goedje over in kleine plastic bakjes en laat het verder afkoelen. Deksels er op, stikkeren en .... in de vriezer. Natuurlijk kun je het ook in ijsblok-bakjes gieten, krijg je mooie klontjes, maar je moet ze wel heel goed afdekken.

Recept
PASTA AL TARTUFO
Voor 4 personen

500 gram tagliatelle
Truffelboter (zie recept)
1 flinke hand bladselderij
Goede Vergine Olijfolie

BEREIDING

Maak verse pasta (zie elders in dit blog) of koop Tagliatelle pasta van een goed merk.

Kook de pasta tot het al dente is. Giet af en zet afgedekt in een diepe pan weg.

Ondertussen warm je de truffelboter op laag vuur op, NIET laten koken!!!!!! Zodra deze gesmolten is, giet je een beetje kooknat en wat van de truffelboter door de pasta en mengt dit goed door elkaar. 
Leg pasta op diepe borden, strooi bovenop wat grof zee zout en twee slagen verse peper uit de pepermolen.

Meteen opdienen.

Smakelijk eten!