SEMIFREDDO van amandel koekjes/n cantuchinni
Heerlijk, en desert dat je kan invriezen en op ieder gewenst moment tevoorschijn kunt toveren. Wat wil een mens nog meer? Inderdaad, gewoon het recept. Speciaal voor Marianne Wildenberg, een vriendin die allerlei sportieve avonturen uithaalt, binnen en buiten Nederland een culinair geheimpje dat haar voorlopig wel hier zal houden, zittende voor haar vriezer, omdat het tocht echt vier uur duurt voordat je semifreddo klaar is.

Semifreddo (vertaald als"half bevroren") is eigenlijk een combinatie van drie gerechten in een: Merengue, Zabaglione en geslagen room. Klinkt gecompliceerd? Nee hoor, het is eenvoudiger dan ijsmaken, want je hebt er geen machine voor nodig!


Sommige mensen gaan ingewikkeld te werk, ik houd echter van eenvoud en verwarm het te bereiden eigeel mengsel niet Au Bain Marie, maar sla het lekker luchtig met de mixer. Zet een lekker Italiaanse klassieker op en kloppen maar!


Recept
SEMIFREDDO con mandorle
De lekkerste en eenvoudigste Semifreddo die je maar kan verzinnen

Voor 22 plakken of cupcake vormen
250 gram Cantuccini koekjes 
200 gram suiker
4 eieren
600 dl slagroom
4 tot 10 munt blaadjes

Handmixer of keukenmixer
Drie pannen of kommen
cupcakeblik, cake vorm of plastic bakje

Verkruimel de Cantuccini tot grof gruis.
Ontvet de kommen en gardes van de klopper goed met een beetje azijn of citroen.
Sla de eiwitten in een kom tot stevig schuim ( gebruik klein snufje zout)
Klop de slagroom lobbig, niet te stijf.
Sla het eigeel met de suiker goed schuimig


Mix de gemalen koekjes door het eigeelmengsel
Mix de slagroom door het eiwitschuim
Daarna pas het eiwit door de eigeelkoekjes spatelen.

Verdeel alles over cup cake vormpjes en zet het minimaal vier uur in de vriezer. Haal de semifreddo een kwartiert voor serveren uit de vriezer. Sla ze uit het blik en plaats ze op bordjes. Slinger een mooie krul honing er over, een munt blaadje bovenop en serveren maar. Het is het lekkerst als ze iets ontdooid en romig op tafel verschijnen.

TIP
# 1 Gebruik je een cake vorm? Leg er dan een vel op maat gesneden bakpapier in of plastic folie in voordat je het mengsel in de vorm giet. Je wipt de semifreddo er dan zo uit.

#2
Wil je een ander smaak toevegen, doe dit dan bij het geklopte eigeel mengsel, nadat je het schuimig geklopt hebt. 


Smakelijk !

Reacties