OSSENSTAART SOEP

Op een regenachtige dag is soep een welkome gast. Thuis maakte mijn moeder deze soep. Ik neem aan dat je niet toevallig ossenstaart in je koelkast hebt liggen, dus een beetje planning is wel gevraagd voor deze versie. Veel succes, hij zal zo op zijn ;)


Recept
OSENSTAARTSOEP

INGREDIËNTEN
1 kilo ossenstaart
1 grote Zoete aardappel, in partjes
1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden
1 middelgrote ui
1 stukje gember, geplet
1 tl. peperkorrels
1 tl. kruidnagel
1 middelgrote ui, gehakt
1 grote tomaat, in blokjes gesneden
1 bundel lente Uitjes gehakt
1 tl. nootmuskaat poeder
1/2 kop knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij in plakjes
1 bbosje lente-ui, fijngesneden
gebakken knoflook
zout en peper
margarine


Bereidingswijze
Was de ossenstaart en verwijder alle sporen van het bloed. Doe in een grote pan, bedek het vlees met water en kook alles 2-3 minuten. Laat de staartstukken uitlekken en gooi het kookvocht weg.Doe de ossenstaart terug in dezelfde pot, voeg nieuw water toe tot aan de helft van de pan. Voeg de hele ui, gember, peperkorrels en kruidnagels toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, laat je alles 1 1/2 tot 2 uur (of in een drukpan voor 30 minuten) gaar koken. Verwijder het schuim met een schuimspaan en voeg meer water toe als dat nodig is. Smelt de boter in een andere pan, bak knoflook en ui en voeg dit, zodra het mooi goud bruin is, aan de dampende pot met de ossenstaart toe.  Voeg ook de nootmuskaat, zoete aardappel, wortel en selderij stengels toe en laat alles gedurende 3-5 minuten sudderen tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met lente-ui, gehakte tomaten en gebakken knoflook.

0