WALNOOT LIKEUR NOCINO


Nocino of Nocillo is een likeur gemaakt van jonge walnoten. Vroeger verzamelde men deze noten in de nacht van St Jan op 21 Juni. Na een nacht van rust, werden de noten dan op alcohol gezet en na enig wachten had je dan in het najaar de heerlijke likeur.  

In juni zijn de noten, inclussief hun mooie groene bast, noch zacht genoeg om in het geheel door te snijden. Walnoten laten een vreselijk bruin sap los. Let er dus op dat je handschoenen draagt en een snijplank gebruikt die je niet meer goed schoon krijgt.


WALNOOT LIKEUR
Zoet met een klein bittertje

INGREDIENTEN
1 kg walnoten, uiteraard inclusief de groene bast.
1 liter Brandewijn of inmaak alcohol
700 gram suiker
12 kruidnagels
2 pijpjes kaneel
Schil van 1 citroen (biologisch, onbespoten!)
Schil van 1 sinaasappel (biologisch, onbespoten!)

BE
REIDING

Meng alle ingredienten goed door elkaar, snijd de noten doormidden en plaats ze in de alcohol.
Laat ze voor twee maanden hierin trekken.
Na twee maanden verwijder je de noten.
Steriliseer een mooie fles in de afwasmachine die je aan de lucht laat drogen. Uiteraard kun je hem ook steriliseren in een pan kokend water.
Zeef de likeur door een fijne zeef en giet over in de fles. Laat deze opnieuw op een donker en koele plaats twee maanden rijpen.

Proef de likeur. Is hij niet zoet genoeg naar je smaak, maak opnieuw een suiker siroopje en voeg deze toe. 


Succes
.