POMPOEN OVENPUREE



Dit is officieel niet echt een soufflee, omdat ik geen bloem en ei geel gebruik in dit recept. Ik wil dit gerecht simpel, licht verteerbaar houden. Het is door de eieren die er in verwerkt zijn lekker luchtig en komt maar een beetje omhoog. Het is een geweldige combinatie met zwaardere vlees gerechten. De kleur is goud geel oranje en een lachende zon op tafel. Wil je wel een echte soufflee, kijk even verder daar staat ook een heerlijk recept van op mijn blog.

Voor 12 personen

2 Uchi-ki-kuru pompoenen
250 creme fraiche
6 ei witten
snuf zout
draai verse peper
Gemberpoeder
Kardamom poeder

Zet de oven op 180 om hem voor te verwarmen.

Snij de pompoen in grove stukken en kook ze in water beet gaar. Laat ze goed uitlekken en klop ze in een keukenmachine tot moes. Voeg de creme fraiche toe, de specerijen en sla alles mooi egaal. Omdat we de pompoen beet gaar koken, blijven er altijd wat stukjes pompoen zichtbaar, het maakt de structuur mooi grof.
Klop de eiwitten stijf. Voeg deze bij het pompoenmengsel, schep het er luchtig door.

Zet midden in de oven en bak in 45 minuten mooi gaar.

Smakelijk eten.