KOEKJES VOOR DE KONING


Bezoek ZKH Willem Alexander en Burgemeester Eberhard van der Laan aan mijn keukentafel op 8 september 2017.  De Truffelhond Tess koekjes rechts op de schaal.
't is niet iedere dag dat ZKH Koning Willem Alexander bij je op de thee komt. Vanmiddag mocht ik hem ontvangen bij mij aan de keukentafel voor een werkbezoek aan de Jordaan. Samen met onze fantastische burgervader Eberhard van der Laan, kwam hij praten en horen over leven en werken in de Jordaan. Hiervoor mocht ik 4 andere gasten uit mijn buurt uitnodigen. Bij een kopje thee hoort uiteraard, een zelf gebakken koekje.

Ik wilde een luchtig koekje, uiteraard smaakvol, dat snel uit elkaar valt bij de eerste beet, zodat je ongestoord en met niet te veel gedoe aan het gesprek kunt blijven deelnemen. Daarbij komt ook dat de geur van Rozemarijn iets koninklijks heeft, opwekkend werkt en samen met zoete suiker en roomboter het beste tot zijn recht komt.


Ze zijn gebaseerd op de Schotse Shortbread koekjes.

100 gram fijne lichte basterd suiker
200 gram roomboter
300 gram bloem.
1 citroen
drie takjes verse rozemarijn
1 ei
Rasp de schil van een citroen en hak drie takjes rozemarijn naalden zeer fijn. Vermeng alle ingredienten tot een glad en mooi licht deeg. Rol uit, steek koekjes, leg alles op een bakplaat. Klop een ei los en bestrijk hiermee de koekjes. Bak ze in 10 minuutjes licht bruin op 170 graden.
Onze koning vond ze lekker. Jij vast ook 

Reacties