BAGNA CAUDA


Niets lekkerder dan met guur weer om de tafel te zitten en te genieten van dit geweldige recept. Bagna Cauda komt oorspronkelijk uit de Piemonte, een provincie in Italie. Een echt boeren gerecht. Het lijkt in de verte een beetje op een fondu, omdat je er iets in dipt om het vervolgens op te knabbelen. En oh ja, het is nogal voedend ;) Het is een goddelijke combinatie van gezonde groente en een ietwat vettige saus. Vet, maar o zo lekker.

Ik voeg nooit knoflook toe, dat heeft dit gerecht niet nodig. 

INGREDIENTEN
1 Blikje ansjovis
80 gram boter
120 olijfolie, niet de sterke maar de meest neutrale
100 ml slagroom ongeslagen.

Laat de ansjovis smelten in pan en voeg er vervolgens de melk aan toe. Als het goed is opgelost, doe je de roomboter er klontje voor klontje in en laat het mooi smelten. Vervolgens langzaam de olijfolie en als laatste de ongeslagen slagroom. Is de saus te dik, voeg gerust een klein beetje olijf olie toe. Roer alls goed door met staafmixer zodat je een mooie emulsie krijgt. 

TIP
Tefal heeft een geweldige staafmixer, de HB866 Infiny Force Premiummet een speciaal hulpstuk voor saus. Het is een smallere versie van de gewone staaf die je onder de staafmixer draait. Ik ben hem nog niet bij een andere merk tegengekomen. Door de speciale techniek Active Flow technologie van het dubbele voetstukje, is het een soort toverstaf voor sauzen. Je kunt hiermee perfect mayonaise maken zonder veel gedoe. En de bagna Cauda wordt ongelooflijk smooth, ik heb er geen ander woord voor.

Reacties