GEROOKTE MAKREEL KOEKJES



Afgelopen week had ik bezoek van Kelvin Chang en vrienden. Ze kwamen uit Hong Kong en wilde een typisch Nederlands menu. Dit smaakvolle koekje bedacht ik als 5e gang. Het is een variatie op het bekende viskoekje. De kabbeljauw heb ik vervangen door gerookte makreel en de aardappel door pastinaak. Super lekkere smaken.

INGREDIENTEN

Voor de vis koekjes
400 gram makreel filet, of een hele makreel die je zelf schoonmaakt
300 gram gekookte pastinaak
1 flinke bos platte peterselie,
2 losgeslagen eitjes
1 Snuf peper.
Geen zout

Voor de tuinkruiden saus
1 flinke hand Bladpeterselie
1 flinke hand Dragon
1 flinke hand Bieslook
2 flinke handen Munt
1 flinke hand Basilicum
2 flinke handen Dille
1 flinke hand Kervel
1 scheutje zonnebloem olie ( geen olijfolie, dat is te bitter)

Hak alle kruiden in de keukenmachine fijn en giet langzaam de zonnebloem olie toe. Er moet een mooie emusie ontstaan die net zo dik is als ketchup.

Sla de makreel los in de keukenmachine en voeg de andere ingredienten toe. Vorm hoge torentjes, zo iets ale een kroket, maar dan niet zo lang. Paneer ze met een losgeslagen eitje en grof paneermeel.

Doe zonnebloemolie in de pan en bak de koekjes mooi rondom aan.





Op ieder bord een mooie lepel kruidensaus. Plaats het torentje hier boven op en garneer met een blaadje jong lentegroen.
Smakelijk!

Reacties