GARNALEN met ingelegde zoute citroen, dragon en Pino Griggio


Gamberetti con limone saltato, dragoncello e pinot grigio

Dit recept is prima snel te maken, maar dan moet je wel garnalen en zoute citroen in huis hebben.

GARNALEN MET GEZOUTEN CITROEN
500 gram grote garnalen (mag diepvries ijn)
3 gezoute citroenen
3 Citroenen
Flinke bos dragon
300 ml. Pinot Griggio
Olijfolie
Boeren brood, liefst zuurdesem.


Mocht je bevroren garnalen gebruiken, laat ze een nacht van te voren ontdooien in de koelkast en maak ze goed droog voordat je ze gaat gebruiken.

Giet de Pino griggio in een ovenschaal. Hak de dragon fijn en voeg deze toe. Voeg de olijfolie toe en dan de garnalen. Meng ze goed door elkaar en plaats in de oven op 180 graden voor plm. 10 minuten.

Snijd grove stukken gezoute citroen. Haal de garnalen uit de oven, voeg snel de gezoute citroen toe en verdeel alles over de klaarstaande mooie kommen. Giet over iedere kom nog een mooie krul olijfolie. Serveer met grote grove stukken boeren brood, liefst Zuurdesem.

Smakelijk
Het geheim van dit recept:
Gebruik pas bij het opdienen citroensap. Gaar je je product in het citroensap, of voeg je citroensap toe aan het vocht om een product te koken, dan wordt je product zuur. Dit wil je niet, Je wil je product smaak geven. Door pas bij het serveren citroen toe te voegen gebeurt er iets magisch met de olijfolie en het zout. Er vormt zich een hele frisse en mooie emulsie die een geheel krijgt, ook qua smaak en een soort saus vormt over het product heen. Porbeer maar eens een biefstuk te bakken en pas bij het aansnijden op je bord er een beetje citroensap, olijfolie en zee zout bij te eten. Hemels!

Reacties