Ravioli Peer en gietenkaas ravioli met berlotti bonen, saffraan boter en majoraan

Ravioli di pere e caprini con fagioli, burro allo zafferano e rosmarino


RECEPT
Voor 6 personen

600 gram ravioli
1 groot blik witte bonen ( liefst gedroogde) 
Rozemarijn
Knoflook
1 buisje echte Safraan
250 gram Roomboter

Gebruik je gedroogde bonen, laat ze dan een nacht van te voren weken. Ik gebruik het liefste gedroogde bonen, omdat deze na het koken nog mooi knapperig zijn en niet te klef week, zoals bonen uit t blik of pot.  De volgende dag kook je de bonen en haalt ze als ze gaar zijn, van t vuur, Je spoelt ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

DE SAFFRAANBOTER
Op een laag vuur smelt je de roomboter samen met de saffraan. Zodra het begint te smelten draai je het vuur uit en klemt de deksel goed op de pan. Laat de deksel liefst een paar uur op de pan, zodat de boter volledig gesmolten kan smelten en zich weer kan harden aan de bovenkant van de pan. Als je na een paar uur de deksel van de pan haalt, heeft zich een mooie korst gevormd die je er zo af kunt scheppen. Dit zijn de eiwitten met wat vet. Niet weggooien, dit kun je prima bij bv de bereiding van  risotto gebruiken.
Zet de boter aan de kant, deze heb je aan het einde van het recept nodig.

BEREIDINGSWIJZE
Hak de knoflook in kwarten en laat in de oven garen. 180 graden 30 minuut. Hak de rozemarijn zeer fijn.
Verwarm de bonen en de zeer fijn gehakte rozemarijn en laat aan de kant staan.
Kook de Ravioli al dente. Giet de ravioli af, maar gooi het kookvocht niet weg!

Verdeel de ravioli over 6 diepe borden. Schep overal wat van de Borlottie bonen bij en een stuk knoflook bovenop. Giet er daarna wat van de safraan boter over, een snufje rozemarijn, een draai zee zout en serveren maar.

Reacties