KIP ROLLADE RECHTSTREEKS UIT DE HEMEL / ROTOLO DI POLLO CON PESTO E CONCHIGLIE VERDE

ROTOLO DI POLLO CON PESTO E CONCHIGLIE VERDI


KIP ROLLADE
Rechtstreeks uit de hemel
Het beste een dag van te voren te maken, maar hoeft niet

Voor 6 personen 200 gr p.p.

Zelf de rollade maken:
1200 kip dij filet
Gezouten citroenen
Knoflook
Rozemarijn
salie
citroentijm
olijfolie
azijn
basilicum
witte wijn

Voor de saus (opdienen)
Gezouten citroenen
salie
citroentijm
olijfolie
basilicum

Bij het opdienen
gezoute citroenen
citroensap
olijfolie
Opbindtouw of rollade net ( vraag je slager of poelier 

Leg de kipdijfilet naast elkaar op een mooi schoon aanrecht. Doe de rozemarijn, citroentijm, olijfolie, knoflook en salie in een hakbeker en hak zeer fijn ( Geen citroen toevoegen!). Verdeel deze pasta over de filets. Het hoeft absoluut geen dikke laag te zijn. Rol het geheel op en prop in het netje tot een mooie worst, of bind op met het touw. Geen probleem als het iets uit elkaar valt. Kip bezit veel eiwit en dit zorgt bij verhitting dat het mooi samen gaat "plakken".

Gaar de rollade. Dit zal zo een 30/45 minuten nemen op 180graden, midden oven. Bedruip om de 10 minuten de rollade, of vaker met een beetje witte wijn. De rollade is gaar als de kern temperatuur 80 graden is. Kerntemperatuur meet je met een thermometer die je in de rollade kunt steken. Het is een ronde thermometer op een stokje die je bij de Blokker of je slager kunt kopen. Tegenwoordig heb je veel electronische thermometers die je tijdens het garen met het snoertje tussen de ovendeur geklemd gewoon in je product kunt laten zitten.

Haal de rollade uit de oven en laat goed afkoelen. Nu kun je hem verpakken en een nacht in de koelkast bewaren. Dit bevordert het samen blijven van de rollade en de smaak wordt iets intenser. Of je kunt hem direct gaan gebruiken.

DIRECT GEBRUIKEN
* ( vanaf hier het recept volgen als je de rollade klaar gegaard koopt)
Na het afkoelen snijd je mooie dikke plakken. Per persoon 1 a 2 plakken. Leg de plakken dakpansgewijs in een ovenschaal. Maak de saus door de basilicum, olijfolie, knoflook en salie in een hakbeker zeer fijn te hakken en over de rollade te gieten (Geen citroen toevoegen!). Verwarm de rollade 20 minuten tot lauwwarm.Hak de gezouten citroen in kleine stukjes, het wordt een soort tartaar. Leg op ieder bord de plakken kiprolade en knijp het verse sap van een citroen hier over uit. Erover heen een straaltje olijfolie, wat zee zout, een beetje van het kookvocht en wat gezoute citroen.

Smakelijk eten.

Het geheim van deze rollade:
Gebruik pas bij het opdienen het citroensap. Gaar je de kip in het citroensap, of voeg je citroensap toe aan het vocht om een product te koken, dan wordt je product zuur. Dit wil je niet, Je wil je product smaak geven. Door pas bij het serveren citroen toe te voegen gebeurt er iets magisch met de olijfolie en het zout. Er vormt zich een hele frisse en mooie emulsie die een geheel krijgt, ook qua smaak en een soort saus vormt over het product heen. Porbeer maar een seen biefstuk te bakken en pas bij het aansnijden op je bord er een beetje citroensap, olijfolie en zee zout bij te eten. Hemels!


0