KALKOEN ROLLADE RECHTSTREEKS UIT DE HEMEL

ROTOLO DI TRACHINO con limone salato e rosmarino


KALKOEN ROLLADE
Rechtstreeks uit de hemel
Het beste een dag van te voren te maken, maar hoeft niet

Voor 6 personen 200 gr p.p.

1 biologische kalkoen of kip rollade 150 grm p.p.
Gezouten citroenen
1 pot appelstroop Liefst Crombach.
1 fles rode wijn
salie
rozemarijn
citroentijm
olijfolie
citroensap

Bij het opdienen
gezoute citroenen
citroensap
olijfolie

Haal de rollade uit het net en snijd dikke plakken van zo'n 1 cm dikte. er persoon 1 a 2 plakken. Leg de plakken dakpansgewijs in een ovenschaal. Giet een fles rode wijn over de plakken. De plakken moeten goed onderstaan, wees royaal! De overgebleven saus kun je invriezen en overal voor gebruiken. Voeg rozemarijn, salie en appelstroop toe. Voeg vervolgens de helft van de gehakte gezoute citroen toe en de geplette tenen knoflook toe. Verwarm de rollade 30 a 45 minuten tot hij goed heet is. Begiet de plakken ondertussen regelmatig met het vocht.
10 minuut voor het opdienen, voeg je de rest van de gezouten citroen bij en eventuele paddenstoeltjes die je er graag bij wilt serveren.


SERVEREN
Leg op ieder bord de plakken rollade. Erover heen beetje van het kookvocht en wat gezouten citroen.

Smakelijk eten.

Reacties