VITELLO SGROMBO, de snelle versie


VITELLO SGROMBO
Voor 7 personen

Spuitzak
2 of 3 plakken kalfsrollade per persoon

Voor de makreelsaus
Sap van citroen
200 gram gerookte makreel
Olijfolie

Voor decoratie
7 Apple-kappertjes
Kappertjes
Boeren brood

Je kunt een hele gerookte makreel nemen of kant en klare gerookte makreel stukken. Let op de graten! Doe de stukken gerookte makreel in een blender of kom en meng met een beetje olijfolie met een staafmixer of blender tot een mooie saus. Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Zet in een spuitzak en plaats in de koelkast.

Laat de appelkappers uitlekken en snijd een dunne plak van de bodem zodat je ze iets naar een kant op het bord kunt zetten.

JE BORD DRESSEREN (OPMAKEN)
Leg op ieder bord twee of drie plakken kalfs rollade. Hier op spuit je de gerookte makreelsaus. Plaats de appelkapper middenin. Strooi nog wat kleinere kappertjes over je rollade en als laatste giet je een klein beetje olijfolie over het geheel. Serveren met geroosterd boeren brood.

Onthoud: LES IS MEER!

Reacties