HARTIGE MACARONS



Macarons zijn normaliter lastig te maken. Het resultaat is pas na veel oefenen bevredigend te noemen. Deze macarons echter zijn het tegenover gestelde. Een kind kan de was doen!

Ik heb ze gemaakt als onderdeel van een amuse. Ga je gang en verbaas je gasten, of je famillie!

HARTIGE WALNOOT MACARON

Voor de macaron
150 gram walnoot meel ( gemalen walnoten)
120 gram poedersuiker
2 ei wit

Het recept is super eenvoudig:


1. Verwarm de oven voor
2. Maal de walnoten fijn
3. Vermeng het walnoot meel met de poedersuiker. Dit is het meeste werk. Het moet echt heel goed vermengd zijn.
4. Voeg de eitwitten toe en vermeng
5. Doe in een spuitzak en spuit op een bakblik met bakpapiet of bakmat mooie hoopjes. Ik had 12 macarons nodig, dus dan heb je 24 hoopjes nodig, want je hebt een boven en onderkantje nodig voor 1 macaron.

Bak voor 17 minuut op 190 graden


Direct na het uit de oven halen, schep je de macarons direct van het bakpapier en pplaatst ze onderste boven op een koud bord. Laat ze goed afkoelen 

In een gesloten bus zijn de macarons lang houdbaar.

Reacties