PASTINAAK EN RODEKOOL STAMP


Helaas heb ik vergeten fotos te maken van dit stamppotje, maar geloof mij het is reuze eenvoudig, smaakt zalig en wedden dat je het nog nooit geproeft hebt. Maken dus!
Er zitten geen aardappels in dit stamppotje, dus het is redelijk kolidraat arm ;)

HERFST STAMPPOT
Het merendeel voor deze stamppot moet pastinaak zijn. De overige groenten mag je naar eigen smaak toevoegen. Kies eventueel voor een kant en klare herfst mix bij je groentenman of grootgrutter. Het gaat er om dat je een puree van pastinaak maakt en de overige groenten heel even blancheert en dan net voor het serveren aan de puree tovoegt. Het mag er mooi ruw uitzien, niet alles evengoed vermengen.

Ingredienten
200 gram creme fraichen
Klein beetje olijfolie
Zout
Peper grote Pastinaken
200 gram Rodekool fijn gesneden
100 gram Paddestoeltjes ruw gehakt
2 lente uitje fijn gesneden
2 handjes blad Peterselie
1 Knolraapje in stiften gesneden
2 groene appels in kleine blokjes gesneden

Doe alle groenten, behalve de pastinaak, in een koekenpan met iets hete olie en bak ze even op. Voeg dan een beetje water toe en laat 3 minuut onder een deksel stoven. Draai het vuur uit en meng de groentenmix door de pastinaak. Schep het er door heen. laat het er een beetje ruw uitzien.

Voeg peper en iets zout bij en voila, een smakelijke stamppotje voor bij bijvoorbeeld wild of een lekker stuk lamsbout.





1. Schil de pastinaken en kooke ze goed gaar
Maak een stamp van de pastinaak met peper en zout en 200 gram creme fraichen

Reacties