DUKKAAH, DOEKA,DUQQA, DUKAAH, HARTIGE CRUMBEL




Dukkah is een heerlijk makkelijk zelf samen te stellen product uit de Egyptische keuken. Geloof het of niet, laat het mee stoven met je succade of rib lapjes en heb je een geweldig lekker winters stoof gerecht waar iedereen stil van wordt. comfort food numero uno!. Snel proberen dus.

Het leuke is dat je de ingredienten helemaal zelf kunt bepalen. Probeer dit mengsel voor de eerste keer en ga volgende keer zelf aan de slag. Ik laat standaard de koriander er uit, omdat er veel mensen zijn, die koriander niet liefhebben en ik graag een menging heb met een "Europeesche" toets/smaak.


Recept
DUKAAH

INGREDIËNTEN
• 2 eetlepels zonnebloempitten
• ½ kopje hazelnoten
• 2 eetlepels amandelen
• 1 theelepel venkelzaad
• 3 eetlepels sesamzaad, wit
• 1 eetlepel komijn gemalen
• 1 el groene peperkorrels
• 1 eetlepel zoet paprikapoeder
• 2 eetlepels sesamzaad, zwart
• 1 theelepel zeezout
• 1 theelepel komijn zaadjes


Rooster de hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten in een pan. Haal van het vuur en doe ze in een blender. Rooster de venkelzaden, komijn en witte sesamzaadjes. Ongeveer twee minuten. Plaats het in de blender. Het mag geen prutje worden, maar een knapperig geheel.
Tot slot voeg je het zee zout, zwarte sesamzaad, komijn, zaadjes, groene peper en paprikapoeder toe en laat het heel kort mee draaien. Bewaar alles in een luchtdicht glas of plastic voorraad pot.

TIP
Gebruik het als broodsmeersel of dip (klein drupje pistache of olijfolie toe voegen) Ook heerlijk in stoofpotten en soep. Of over je kalkoen rollade, zoals wij in de keuken doen.

Reacties