PASTEIS DE NATA


Niets lekkerder dan een warme Pasteis de Nata zo uit de oven. Ik heb er de afgelopen jaren honderden gebakken. Het is een serieus zaakje de Pasteis, maar gelukkig super eenvoudig te maken. Er zij twee belangrijke zaken: Gebruik slagroom, absoluut geen melk (ze heten niet voor niets " Nata" wat Room betekend. Gebruik het bladerdeeg zoals ik het altijd doe. Succes verzekerd.

PASTEIS DE NATA

INGREDIENTEN
300 ml slagroom
2 vellen bladerdeeg of 10 plakken (diepvries)
4 eidooiers
180 witte suiker
2 zakjes vanille suiker
Citroenrasp
30 gram bloem

Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien


  • Doe bloem en 1/3 van de slagroom in de kom en klop goed door met de keuken machine.
  • Doe de overige slagroom samen met de citroenschil en vanille suiker in een steelpan en warm het langzaam op.
  • Giet de verwarmde room bij het bloemmengsel, voeg de suiker toe en roer goed door.
  • Voeg de eidooiers toe en meng goed door.
  • Doe het gehele mengsel in een steelpan en verwarm onder zeer goed roeren tot dat het kookt. Het brand heel snel aan, dus goed schrapen over de bodem en roeren.
Laat het geheel goed afkoelen.

  • Leg de bladerdeeg vellen op elkaar en rol ze nonchalant en losjes op. Snij schijven van ieder drie cm. Druk de schijfjes als koekjes plat. Neem een schijfje in je handpalm en vorm er een kommetje van. Leg dit in de ingevette cup cake vormpjes en trek de randen omhoog tot aan de rand van het vormpje. 
  • Lepel in ieder bakje een goede hoop pudding. NIET tot de rand vullen, het borrelt er overheen.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 min. 
  • Smakelijk eten!

Reacties