STAMPPOT PASTINAAK ZUURKOOL





STAMPPOT PASTINAAK ZUURKOOL

De meest simpele maar lekkerste. Pas als je deze stamppot hebt geproeft weet je waar ik het over heb. Het zoette en notige van de pastinaak combineert geweldig met het zuur en zout van de zuurkool.

Recept

INGREDIËNTEN
1 zakje zuurkool 250 gram
1,5 kilo pastinaak
1 flinke pot gevriesdroogde chives of 1 flinke bos verse bieslook, zeer fijngesneden.
250 ml creme fraiche
zout
peper

Schil de pastinaak en snijdt deze in kleine stukken.
Zet met ruim water op en kook voor ongeveer een half uur.
Haal de zuurkool los, zodat deze niet meer een kluwe vormt.
Is de pastinaak boter zacht, giet hem niet af maar voeg de zuurkool toe.
Zet het vuur laag en laat het geheel voor 10 minuut na garen.
Giet de pastinaak met zuurkool af in een vergiet.
Laat goed uitlekken en doe terug in de pan,
Voeg de creme fraiche bij en de chives, stamp fijn en meng goed door met een stamper. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Smakelijk eten!


Reacties