STOOF KWEEPEER


De kweepeer stamt af van de rozenfamillie. Kijk maar naar het blaadje boven op de peer, hij doet je denken aan een roos. Van zichzelf zit de kweepeer vol tanine en is het vruchtvlees zuur. Daarnaast bevat de kweepeer veel steencellen met een harde wand. Kweeperen bevatten veel pectine en suikers.

Recept
STOOF KWEEPEERTJES

INGREDIËNTEN
4 Kwepeeren
Port

Schil de kweeperen niet, mar snij ze in de lengte en acht stukken. Leg ze n het water en kook ze in 30 minuut gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Haal nu pas de klokhuizen er uit.

Leg ze in een bak in de port. Zo kun je ze makkelijk 2 dagen bewaren of direct gebruiken.
Vaak haal ik ze uit de port en bak ik ze in een koekenpan met een beetje appelstroop tot dat ze mooi gecaramelisseerd zijn.

Smakleijk eten.

Reacties