MINESTRA del VINCIANO



Op de geboortedag van Leonardo da Vinci is het leuk deze soep te maken uit het geboorte dorp van Leonardo. Uiteraard met een kleine twist. Ik gebruik linzen in plaats van de Italiaanse witte boontjes, gewoon omdat ik linzen erg lekker vind en ze ook nog eens super gezond zijn.

Men neme:
250 gram Linzen
250 gram Tomaten blokjes
4 Sjalotjes
2 Takjes Rozemarijn
2 Paprika
1 Prei
3 takjes Citroen tijm
2 Vers Laurierblad
200  gram Wortels
4 bouillon blokjes of 500 ml zelf getrokken bouillon
Parmigiano kaas DOP
3 teentjes knoflook
1 Boeren grof brood
Goede olijfolie

Smoor de fijn gesneden prei, sjalotjes, tijm, rozemarijn en de knoflook kort aan in de olijfolie tot alles heerlijk geurt en borrelt. . Schep over in een grote pan. Voeg de linzen, wortel, tomaat, laurier en de bouillonblokjes of bouillon toe en ongeveer 2 liter water. Zet op vuur en verwarm op een middel vuur tot alles al dente (beet gaar) is. Regelmatig goed roeren

Rooster de snede brood, besprenkel met olijfolie.
Leg een vers geroosterd boterham in een diep bord. Lepel de soep er overheen, bestrooi met de Parmezaanse kaas, verse peper en een elegante slinger olijfolie.
Smakelijk eten!

Reacties