PASTELS de NATA



Niets lekkerder dan warme pastels zo uit de oven...

Ingrediënten
3 dl slagroom
2 grote vellen bladerdeeg (op rol bij de supermarkt of koopmans Roomboter bladerdeeg vierkante velletjes 
4 bd eidooiers
180 gr kristalsuiker
Schil van 1 citroen
30 gr Bloem
Kaneel

Bereiding
  1. Doe de bloem in een kom en giet er 1 dl slagroom bij. Roer stevig door met een garde tot alle klonters weg zijn.
  2. Giet de rest van de room in een steelpan, voeg de citroenschil en vanille toe en warm op. Giet de warme room bij het bloemmengsel, samen met de suiker en roer goed door. Voeg de eierdooiers toe en roer door. Doe de inhoud van de kom terug in de steelpan en warm op tot het kookpunt, blijf ondertussen goed roeren.
  3. Wanneer het ingedikt is, zet dan de steelpan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Leg de 2 bladerdegen op elkaar en rol ze losjes op. Snij schijven van ongeveer 3 cm van de worst. Druk de schijven plat, maak een kommetje en leg ze in een pasteis de nata bakvormpjes. Vul de kommetjes met de afgekoelde vulling en zet in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 min. 
  5. Laat afkoelen
  6. Verpak in plastic folie (geen alu)
  7. Bewaar in vriezer

Reacties