SEMIFREDDO van PEPERNOTEN

Er komt nog een foto van de Semifreddo met pepernoten.

Deze Semifreddo (vertaald als "half bevroren") is geniaal, al zeg ik het zelf. Klinkt opschepperig? Probeer het maar! En schep er lekker van/over op.

Recept
SEMIFREDDO met Pepernoten
De meest geniale Semifreddo op onze planeet

250 gram dood normale pepernoten, die halfronde knapperige dingetjes.
200 gram suiker
4 eieren
600 dl slagroom
4 tot 10 munt blaadjes

Handmixer of keukenmixer
Drie pannen of kommen
cupcakeblik, cake vorm of plastic bakje

Verkruimel de pepernoten tot grof gruis.
Ontvet de kommen en gardes van de klopper goed met een beetje azijn of citroen.
Sla de eiwitten in een kom tot stevig schuim ( gebruik klein snufje zout)
Klop de slagroom lobbig, niet te stijf.
Sla het eigeel met de suiker goed schuimig


Mix de gemalen peprnoten door het eigeel mengsel
Mix de slagroom door het eiwitschuim
Daarna pas het eiwit door de eigeel koekjes spatelen.

Verdeel alles over cup cake vormpjes en zet het minimaal vier uur in de vriezer. Haal de semifreddo een kwartiert voor serveren uit de vriezer. Sla ze uit het blik en plaats ze op bordjes. Slinger een mooie krul honing er over, een munt blaadje bovenop en serveren maar. Het is het lekkerst als ze iets ontdooid en romig op tafel verschijnen.

TIP
# 1 Gebruik je een cake vorm? Leg er dan een vel op maat gesneden bakpapier in of plastic folie in voordat je het mengsel in de vorm giet. Je wipt de Semifreddo er dan zo uit.


Smakelijk !

Reacties