VOORBIJ DE GIJZE LUCHTEN: POMPOEN KOEKJES!

Pompoen koekjes
Buiten is de lucht grijzig. Het blauw breekt nog niet door. Ja, ik heb trek. Ik heb gewoon trek in een enorm bord sla, vers, knapperig en sappig groen, met sprietjes van kruiden, krullen van zaadjes, slierten van vers gegrilde courgette en ja, wat eigenlijk nog meer. Die sla en tomaten gaan het hem niet worden, denk ik wee moedig. Maar wat dan wel? Ik blader door mijn moeders recepten-bakje. Een hachelijke onderneming als je trek hebt..... Het is als met surfen op het internet, je raakt snel al van de weg af. Dan stuit ik op een gerecht dat mijn moeder altijd maakte voor mijn zus. Ik weet niet wat mij vroeger weerhield, maar tegenwoordig staan ze bij mij hoog op het "lekker tussendoor" lijstje. Zeker proberen! Vervang de gierst eventueel voor Quinoya, linzen, rijst of iets anders uit je koelkast. Succes verzekerd. Ik heb nog een voorraadje pompoen en bietjes puree, perfect voor dit lekkere lunch gerecht.


Alles op een rijtje..... Recept, ingrediënten en koekjes vormen.

GEBAKKEN HARTIGE-KOEKJES 
1 flinke kop bietjes of pompoen puré (of grof geprakt)
1 ei
2 lepels bloem
Handje geraspte kaas
2 eetlepels melk
Gesnipperde rode ui
Knoflook
Verse kruiden, wat je hebt, grof gehakt!
Zout
Peper

Voeg alle overige ingrediënten toe aan de puree of granen die je nog hebt staan en vorm hamburger plakken. Eventueel wat extra bloem of een eitje toevoegen.

Verhit in een goede koekenpan wat zonnebloemolie en als deze net wil gaan roken schuif je de schijven er voorzichtig in. Ze moeten aan de buitenkant mooi goudgeel worden, dan zijn ze klaar. 


Zoete geuren van de pompoen in combinatie met de grove peterselie.....
Serveer ze op twee dikke plakken brood, wat dun gesneden rode ui en...... smullen maar.

Reacties