WELSH RAREBIT


Sommige gerechten spreken tot de verbeelding, Ik weet nog dat ik tijdens mijn studie in Engeland, werd geconfronteerd met de volgende conversatie. 

Ik woonde nog maar twee weken in Londen, sprak nog geen woord Engels. Frances, een mede studente, had mij op sleeptouw genomen. We hadden trek en wilde iets eten. Frances ordered something sounding like Rabbit.
     "Rabbit?" Ik kreeg toch geen konijn! 
Na twintig minuten slofte de serveerster weer naar onze tafel en tot mijn stomme verbazing, zette ze een bord met een dampende, pruttelende massa voor mij neer.
 "There you go deary, enjoy your Rabbit"
Welsh Rarebit, want dat was het, is een boterham met gesmolten kaas, maar dan wel iets specialer! Echt comfort food en je moet het direct maken!

WELSH RAREBIT
Vegetarisch konijn uit de hoed

Ingredienten

225 gram geraspte kaas, of overgebleven Fondue
1 soeplepel boter
2 thee lepels worcestershire sauce
1 tee lepel mosterd
2 thee lepels bloem
1 snuf peper
4 thee lepels bier, melk, of witte wijn
4 snee brood, aan een zijde geroosterd

Bereiding
Voeg kaas, boter, Worcestershire saus, mosterd, bloem en peper in een steelpannetje. Roer goed door. Voeg dan bier, melk of wijn toe. Let op, het mag niet te dun worden. Roer goed door terwijl je het op een laag vuurtje laat pruttelen.Toast twee sneden brood, leg ze op een bord en giet het goedje er overheen. Laat de sneden onder de gril mooi goudbruin worden.
Smakelijk eten!

Reacties