CHARLOTTE RUSSE


Tsja, het is een beetje een vaag verhaal en geschiedenis rondom deze Chatlotte. Daarom maar gewoon snel over naar de bereiding van dit glorieuze feestelijke dessert. Echt, super eenvoudig, een beetje keukenprinses van 15 maakt dit terwijl ze haar vriendinnen appt dat ze "ff" bezig is.

CHARLOTTE RUSSE
INGREDI√čNTEN
Voor een springvorm 24/28 cm

3 pak lange vingers

12 blaadjes gelatine
1000 gr kwark
500 ml slagroom
100 gr suiker
2 pakjes diepvries rood fruit, ontdooid
Maraschino


BEREIDING

Bekleed een bak vorm met de langevingers. Je beginmt met de rand en vult daarna de bodem met de rest van de lange vingers op.

TIP
Dip iedere lange vinger aan de onder besuikerde kant in een pakje zachte roomboter of margerine. Echt maar een klein kloddertje. Hiermee plak je de lange vinger met de besuikeerde kant tegen de rand. Het geeft niet dat je later als je de taart uit de vorm haalt er een rand boter zichtbaar is. Je doet hier namelijk een mooie strik omheen, maar daarover later meer. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Meng de kwark hierdoorheen. Week de gelatine in koud water totdat deze zacht ia. Verwarm een flinke scheut Marachino tot hij lauwwwaem is en los de goed uitgeknepen gelatine hierin op. 

Neem de gelatine van het vuur en meng er een mooie schep kwark slagroom mengsel door heen. Goed roeren en even 5 minutwn laten afkoelen. Na afkoelen meng je dit gelatine mengsel door de slaggroom en kwark. Voeg de vruchten toe en giet voorzichting in de springvorm met de lange vingers.


Op een nonchalante manier strooi je nog wat vruchten boven op de Charlotte.

Zet in de koelkas voor minimaal 4 uur.


Voor opdienen:

Haal de Charlotte uit se vorm.
Wikkel 2 linten rondom de Charlotte. Een  de onderkant om de boter te camoufleren en een halver wegen de taart.

Succes!


Reacties